sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Työssäoppimisen toinen viikko

Täällä Lainollla ollaan nyt oltu sen reilut kaksi viikkoa, ja innoissaan ollaan vieläkin kaikesta uudesta mitä meille opetetaan. Tämän viikon perjantaina lumikylään tulee ensimmäiset turistit, joten paikan pitäisi alkaa näyttämään jo joltain.. ja niinhän se on alkanut näyttämään.. :)
Tällä viikolla kun ollaan edetty niin pitkälle, että muutama rakennus on jo pystyssä, että päästiin veistämään oviaukkoja. Ensin ovi leikataan auki moottorisahalla, sitten traktorin kauhalla enimmät lumet pois (jos mahtuu..) ja sitten me päästiin viimeistelemään ne petkele- nimisillä työkaluilla.Luntakin ollaan päästy kolaamaan. Jääveistoksiin tarvittava jää on Snow Villagen läheisellä joella, sinne ollaan helposti päästy aina kelkoilla hurauttamaan. Jäätä on myös otettu talteen viime keväänä ja pidetty pakkasessa isoissa konteissa kesän yli, koska jää ei ole tässä vaiheessa vielä tarpeeksi paksua, nyt sitä on  sen17 cm verran.

Tänään päästiin viimein sen jään kanssa sitten tekemisiin, tehtiin "kristalleja", jotka täyttävät sitten käytävät valoillaan :) Valaistuksella saadaan paljon tunnelmaa, kuulemma jopa yli puolet näitten lumirakennuksien hienoudesta tulee valoista: ilman niitä hienot jääveistokset eivät pääsisi oikeiuksiinsa. Jokaiseen rakennukseen ja huoneeseen tehdään kattoon jääkairalla reikä, josta ilma pääsee vaihtumaan ja niistä laitettiin samalla ledivalot, jotka sitten piilotetaan lumen alle seiniä pitkin 
Ledien ympärille laitetaan styroxpalat, jotta jää ei sulaisi
Seinään hakataan petkeleellä tämmoinen kolo, johon laitetaan styroxpala ja valo, päälle laitetaan jäästä hakattu kristalli.Huomenna tulee kuvaa sitten valmiista käytävästä ja kristalleista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti